PODVARAK SA KRMENADLAMA
POTREBNO JE:
2 kg kiselog kupusa, 1 kg svinjskih krmenadli, 2 glavice crnog luka, 3 čena belog luka, 1 lovorov list, oko 10 zrna bibera, mlevena crvena paprika, mast ili ulje, biber, so.
PRIPREMA:
Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operite i stavite na luk. Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, dolivajući malo vode. Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju. Kad kupus omekša dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.
PRIPREMA:
Нема коментара:
Постави коментар