Претражи овај блог

четвртак, 7. април 2016.

musaka exstra

musaka exstra


  • 1 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • 5-6 crvenih paprika
  • 500 g mljevenog mesa (bilo koje)
  • 200 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 1 mrkva

priprema


Krumpir očistiti iu blenderu izrendati sa 1 glavicom luka, posoliti i popapriti po ukusu.

Paprike ispeći u pećnici, očistiti i isjeći na četvrtine.

Mrkvu propržiti sa glavicom luka i dodati meso, pržiti oko 15 minuta, začiniti po ukusu, (ja uvijek dodam i žličicu kurkume u meso).

Nauljiti pleh, prvo staviti krumpir na dno, preko meso i na vrh papriku. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

Umutiti jaje s jogurtom i malo ulja, preliti preko musake. Peći oko 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар