punjeni pilići
Sastojci
- 2 manja pileta
- 4 konzerve crvenog graha
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 1 korijen celera sitno isjeckan
- 1 mrkva sitno isjeckana
- papar, sol
- žličica čilija
- 3 žlice maslaca
- 1/4 šalice vrhnja
- 1 šalica kukuruznog brašna
- 50 g kuhanih škampi ili školjki
za umak
- 1/2 vrećice juhe od gljiva
- sredina 1/2 kifle natopljene vodom
- 1 žličica vusterskog sosa
- 1/4 l vode
način pripreme
Grah ocijedite i popaprite. U velikom metalnom tavi otopite maslac i pirjajte luk, celer, mrkvu. Dodajte malo papra i čili i pirjajte dok povrće ne omekša.
Isjeckajte sitno 1/3 dinstanog povrća, pomiješajte s kukuruznim brašnom i škampima.Ovom masom napunite piliće prethodno posoljene.
U preostalo povrće dodajte šalicu vode. Time prelijte piliće koje ste stavili u vatrostalnu posudu.
Pecite ih 1 hi 30 minuta poklopljeno u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad se ispeče, skinite poklopac i pokrijte folijom do služenja.
Sredinu kifle natopite vodom i čim potpuno omekša, ocijedite rukom. Vodu zagrijte i razmutite u njoj koncentrat za juhu od gljiva. Dodajte vuster umak, papar i rastopljenu kiflu.
Dobro umutite žicom, doterajte okus paprom i eventualno žlicom vrhnja.
Vrijeme pripreme: pripremanje 20 minuta, kuhanje 1 hi 30 minuta
krstarica.com
Нема коментара:
Постави коментар