marmelada od tresanja
Potrebno je: | |
1 kg | crvenih trešanja |
1 kg | šećera |
sok od limuna |
1
Očišćene trešnje izmiksati u blenderu, (ranije se to radilo na ručnoj vodenici) i staviti u šerpu da se kuva, uz postepeno dodavanje šećera. Mešati dok se ne zgusne, odnosno dok varjača ne krene da "pravi put" po dnu šerpe. Za vreme kuvanja skidati penu, a i po završetku kuvanja dobro openiti pekmez. Kad se malo prohladi, dodati sok od limuna, i sipati u vruće tegle. Tegle ostaviti u mlakoj rerni da se uhvati pokorica odozgo. Sutradan povezati ili zatvoriti tegle i odložiti tamo gde vam stoji zimnica.
2
Inače, ja sam ovaj moj kuvala po uputstvu na kesici, izblendirane trešnje sam kuvala oko 5 min. ali sam kasnije morala da dokuvam, bilo mi je previše retko, a sad je već super. Znaci, potrebno je vrenje oko 10 -ak min. Koristila sam džemfix 1 :1.
3
Uzivajte! http://www.serbiancafe.com/
Нема коментара:
Постави коментар