Претражи овај блог

недеља, 5. јун 2016.

LAZANJE: Osnovni recept, prikladan i za kuhare bez iskustva




LAZANJE: Osnovni recept, prikladan i za kuhare bez iskustva

SASTOJCI

400 g lazanja,
0,5 kg miješanog mljevenog mesa,
0,5 l pasirane rajčice,
0,5 l crnoga vina,
veća glavica crvenog luka,
bijeli luk (tri češnja),
peršin,
papar,
so,
origano,
bosiljak,
1 vrećica parmezana,
25 g maslaca,
3 žlice brašna,
0,6 l mlijeka

PRIPREMA

Umak: Na ulju prepržiti nasjeckani crveni luk, dodati meso i još malo propržiti. Zatim dodati paradajz, vinom, so, papar, sjeckani peršin, sjeckani bijeli luk češnjak i ostale začine. Može se dodati na sitne komadiće narezana mrkva i drugo povrće, po zelji.Sve zajedno se mora kuhati oko pola sata, tj. dok veći dio tekućine ne ispari.  Bešamel:  Na maslacu prepržiti 3 žlice brašna, dodati toplo mlijeko i, uz stalno miješanje, kuhati dok se malo ne zgusne. (Ako vam "pobjegne" i zgusne se previše, dodajte još malo mlijeka!) Lazanje (tjesteninu) ubaciti u kipuću vodu 2-3 minute, a nakon toga ih držati u hladnoj vodi. Lazanje se slažu u dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu. Tepsiju prvo namazati margarinom i zaliti jednim slojem bešamela. Nakon toga ide prvi red tijesta. Na tijesto opet lagano bešamel i onda red umaka. Pa opet tijesto pa bešamel pa umak, tijesto, bešamel, pa umak ... I tako dok se ne potroši sve, s tim da tijesto mora biti zadnje i mora biti zaliveno bešamelom, a preko bešamela još posuti vrećicu parmezana. Važno je da umaka i bešamela ima dovoljno, da se tijesto ima u čemu kuhati. Također, kod pripreme treba imati u vidu da umak bude malo slaniji jer bešamel i tijesto ne sadrže sol.
http://doznajemo.com/

Нема коментара:

Постави коментар