Претражи овај блог

недеља, 5. јун 2016.

domaća štrudla sa višnjama




domaća štrudla sa višnjama

  • 6
  • Kategorija: Deserti
  • Vrijeme pripreme: 
  • Tip kuhinje: 
    Srpski
  • Broj osoba: 10
  • Ocijeni:




    Sastojci:količina:
    jaja2
    brašno600 gr
    kvasac40 gr
    ulje100 ml
    mlijeko150 ml
    šećer2 žlice
    vanilin šećer1 vrećica
    sopola Kašić
    višnje bez koštica500 gr
    šećer5 žlica

    Uputstvo za pripremu

    • Višnje dobro ocijedite od soka, stavite šećer i izmiješajte. 40 gr kvasca stavite u manju dublju posudu s toplim mlijekom, šećerom i 2 žlice brašna. Promiješajte, poklopite i ostavite nekih 5-10 minuta da se kvasac podigne. Izlite u vanglu, dodajte vanilin šećer, ulje, jaja, polovicu brašna. Mijesiti dok ne postane glatko bez grudica i ne stvore se balončići. Polagano dodavati ostatak brašna dok se ne umijesite fino glatko tijesto i oblikovati mekanu loptu. Malo pospite odgore brašna, prekrijte vanglu sa krpom i ostavite 30 minuta da stoji. Kad je odstojalo premijesite, podijelite na tri ili dva dijela, ovisi koliko debelu štrudlu želite. Svaki dio premijesite i razvaljajte oklagijom pravokutnik. Pospite po cijeloj površini ravnomjerno fil, umotajte bez jakog pritiska.Slažite strudle na podmazan pleh ili oblošen papirom za pecčenje. Ostavite 15-20 minuta na toplom da narastu, pecite na 200 stupnjeva dok ne porumene lijepo. Režite kad se prohlade da ne budu gnjeckave. Prijatno! :) 
    • http://zena.blic.rs/recepti

    Нема коментара:

    Постави коментар