Zapečena piletina sa povrćem iz pećnice
Objavljeno u Slana jela
Divan mix povrća sa sočnom piletinom…kombinacija koju ćete zavoljeti.
Sastojci
– 600gr pilecih prsa ili otkostene piletine od buta/bedra.
– 1 glavica luka
– 1 veliko cehno bijelog luka
– 2 crvene paprike
– 2 zelene paprike
– 1 tikvica
– 1 veliki krompir
– 1 casa graska
– 1 kasika paradajz pirea
– 2 kasike maslinovog ulja
– so,biber,crvena paprika,timijan
– 1 glavica luka
– 1 veliko cehno bijelog luka
– 2 crvene paprike
– 2 zelene paprike
– 1 tikvica
– 1 veliki krompir
– 1 casa graska
– 1 kasika paradajz pirea
– 2 kasike maslinovog ulja
– so,biber,crvena paprika,timijan
Priprema
U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju propirjati sitno isjeceni luk i izgnijeceni/izrendani bijeli luk.
Dodati paprike isjecene na sitne kockice i pirjati par minuta. Zatim i piletinu isjecenu na komade zeljene velicine.
Poklopiti i pirjati na srednjoj vatri dok piletina ne upije svu svoju vodu.
Dodati paradajz pire i dobro izmijesati.
Za kraj dodati tikvice (ne guliti koru) i krompir isjecene na kocke. Izmijesati i izliti 400ml prokuhane vode. Posoliti i zaciniti.
Sve istresti u zeljenu posudu za pecenje i peci na 180 stepeni dok krompir ne omeksa i dok se sve fino ne zapece.
Izvor: coolinarka.com
Нема коментара:
Постави коментар