Претражи овај блог

недеља, 15. мај 2016.

Tulumbe-uvek dobro dosle


Tulumbe


Pravi tradicionalni kolač kojeg svi vole. Isprobajte ga i vi.
tulumbe1
Sastojci
– 500 gr brašna
– 350 ml mlijeka
– 150 ml vode
– 4 kašike šećera
– 4 kašike ulja
– 6 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
AGDA
– 1 kg šećera
– 1 l vode
– 1 limun
Način pripreme
U šerpu naspite mlijeko, ulje, šećer i vodu i pustite da provrije.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa sipajte u ključalu smjesu uz konstantno miješanje.
Vratite na platu i kuhajte kratko uz stalno miješanje.
Ostavite da se ohladi i dodajite jedno po jedno jaje.
Tijesto naspite u špricu za tulumbe i pržite u vrelom ulju.
Poredajte u tepsiju i ostavite da se ohladi.
Vodu i šećer pomiješajte i kuhajte 20-ak minuta.
Dodajte limun izrezan na krište i pustite da se malo ohladi.
Prelijte preko tulumbi i pustite da upiju agdu.
Izvor: domacica.com

Нема коментара:

Постави коментар