Hrskave tikvice iz pecnice
Objavljeno u Slana jela
Sastojci
– 6 tikvica
– 2 male kasike soli
– 2 male kasike soli
Za pohovanje
– 4 bjelanceta
– 2 kasike vode
– 1.5 solja brasna (solja 250 ml)
– 1 mala kasika bijelog luka u prahu
– 1/4 male kasike bibera
– 1/4 male kasike soli
– 1/2 solje parmezan sira
– 2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
– 10 tak kasika ulja
– 2 kasike vode
– 1.5 solja brasna (solja 250 ml)
– 1 mala kasika bijelog luka u prahu
– 1/4 male kasike bibera
– 1/4 male kasike soli
– 1/2 solje parmezan sira
– 2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
– 10 tak kasika ulja
Priprema
Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela.
Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata.
Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode
Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.
Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice.
Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.
http://www.najbolji-recepti.com/
Нема коментара:
Постави коментар