twist pizza
Što je potrebno:
- Pakiranje lisnatog tijesta (mislim da se nalaze dva u pakiranju)
- Mozzarella ili bilo koji kačkavalj koji se topi
- Rajčica umak
- Šunka, slanina, kulen ... što god vam srce poželi tj. Ono što volite kada kupite picu
Napomena: Rajčica umak možete kupiti, ali i napraviti vrlo brzo. Izdinstajte manju glavicu crnog luka, dva-tri češnja češnjaka, dvije rajčice. Ja sve ove sastojke zajedno izblendiram i stavim da se skuha. Posolite, popaprite i dodajte origano. Kuhajte pola sata ... ne treba više.
priprema:
Ako su dva testa u pakiranju stavite ih jedno na drugo. Uzmite veći tanjur i postavite ga prevrnutog (kao kad režete krafne recimo), pa narežite tijesto.
Razdvojite proreze (treba da ste dobili dva identična kruga). Na donje tijesto premažite paradajz umak, pospite kačkavaljem, dodajte šunku (ili što ste već odabrali kao dodatak) i pospite origanom.
Preklopite drugim izrezanim dijelom tijesta, pa na sredinu postavite čašu (neku manju) okrenutu naopako. Najbolje bi bilo da to učiniti u tepsiji (okrugloj) u kojoj ćete peći, da se ne bi ste mučili prebacivajuci sječeno (nije ni malo zanimljivo vjerujte mi) . Izrežite "parčiće pice" pa svaki posebno uvrnite kao spiralu.
Premažite s malo otopljenog margarina i pravac u pećnicu. Pecite na 180 ° C oko 20 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o vašoj pećnice.
Od ostatka tijesta možete zaviti kiflice s preostalim umakom i kačkavaljem. Šteta da se baci!
Uživajte i prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар