Претражи овај блог

петак, 8. април 2016.

Čorba od paradajza sa pavlakom

Čorba od paradajza sa pavlakom


Sastojci

3 kriške tost hleba
125 ml supe od povrća
750 g zrelog paradajza
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
sobiber
prstohvat šećera
grančica ruzmarina
100 ml kisele pavlake
kajenski biber

Priprema

1. Tost hleb iseći na kockice. Staviti 2/3 kockica u posudu, pa pokapati pripremljenom supom. Zaseći koru paradajza, pa ga nakratko spustiti u vrijuću vodu, preliti hladnom vodom i skinuti kožicu. Paradajz iseći na četvrtine, očistiti i iseći na kockice. Oljušiti crni i beli luk, pa iseckati veoma sitno.
2. U šerpi zagrejati 2 kašike maslinovog ulja, pa na njemu propržiti beli i crni luk. U to dodati paradajz, poklopiti posudu, pa sve dinstati još 10 minuta. Dodati supom nakvašeni tost hleb, pa sve ispasirati. Začiniti solju, biberom i šećerom. Ostaviti da se prohladi.
3. Iščupkati iglice sa grančice ruzmarina. Zagrejati 2 kašike maslinovog ulja u teflonskom tiganju. Preostale kockice tost hleba propržti na ulju da dobiju zlatnobraon boju. Dodati ruzmarin, pa kratko zajedno propržiti. Začiniti solju i biberom.
4. Pavlaku ulupati tako da bude polučvrsta, a zatim je začiniti prstohvatom kajenskog  bibera. Čorbu od paradajza sipati u duboke tanjire za supu i dodati po kašiku kisele pavlake. Sipati u tanjir proprženi tost sa ruzmarinom. dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар