Претражи овај блог

петак, 8. април 2016.

Pileći paprikaš sa pavlakom

Pileći paprikaš sa pavlakom


Sočnom paprikašu sa piletinom posebu notu daje kisela pavlaka, a gurmani mogu dodati feferon za bogatiji ukus.

Sastojci

veće pile
2 glavice luka
kašičica brašna
kašičica slatke aleve paprike
malo ljute aleve paprike ili feferon, po želji
kašika paradajz-pirea
veza peršuna
1 dl kisele pavlake
mast ili ulje
sobiber 

Priprema

1. Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok se ne raskaša), pa dodajte alevu papriku i promešajte. Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite. Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.
2. Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire. Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom. 

x

Нема коментара:

Постави коментар