Претражи овај блог

петак, 8. април 2016.

Spiralna pita od tikvica i patlidžana

Spiralna pita od tikvica i patlidžana



Sastojci

kupovno lisnato tijesto 
1 1/2 šalica  rikota  sira
šalica ribanog  parmezana
1/2 žličice  soli  + još malo za posipanje
1/4 žličice  papra  + još malo za posipanje
1/4 žličice muškatnog oraščića
2  tikvice  srednje veličine, tanko isječene uzdužno
3 mrkve, oljuštene i tanko isječene uzdužno
1 patlidžan srednje veličine, tanko isječen uzdužno
žlica ekstra djevičanskog  maslinovog ulja

priprema

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. U posudi srednje veličine pomiješajte rikota sir, polovicu pripremljenog parmezana, sol, papar i muškatni oraščić.
3. Lisnato tijesto razvucite i stavite u pouljen okrugli pleh (promjera oko 23 cm), a zatim ga izbockajte vilicom.
4. Na tijesto sipajte rikota sir.  Preko sira redajte povrće, tako što će tanja stranica povrća biti na siru, a duža uz rub.  Neka svaki koncentrični krug bude od jedne vrste povrća.  Ređajte počevši od ruba pleha ka sredini dok ne potrošite sav materijal .  Nakon toga poprskajte pitu maslinovim uljem, posolite i popaprite, pa pospite preostalim parmezanom.

5. Pecite pitu u zagrijanoj pećnici oko sat vremena.

Нема коментара:

Постави коментар