Spiralna pita od tikvica i patlidžana
Sastojci
kupovno lisnato tijesto
2 jajeta
šalica ribanog parmezana
1/4 žličice muškatnog oraščića
3 mrkve, oljuštene i tanko isječene uzdužno
1 patlidžan srednje veličine, tanko isječen uzdužno
žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
kupovno lisnato tijesto
2 jajeta
šalica ribanog parmezana
1/4 žličice muškatnog oraščića
3 mrkve, oljuštene i tanko isječene uzdužno
1 patlidžan srednje veličine, tanko isječen uzdužno
žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
priprema
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. U posudi srednje veličine pomiješajte rikota sir, polovicu pripremljenog parmezana, sol, papar i muškatni oraščić.
3. Lisnato tijesto razvucite i stavite u pouljen okrugli pleh (promjera oko 23 cm), a zatim ga izbockajte vilicom.
4. Na tijesto sipajte rikota sir. Preko sira redajte povrće, tako što će tanja stranica povrća biti na siru, a duža uz rub. Neka svaki koncentrični krug bude od jedne vrste povrća. Ređajte počevši od ruba pleha ka sredini dok ne potrošite sav materijal . Nakon toga poprskajte pitu maslinovim uljem, posolite i popaprite, pa pospite preostalim parmezanom.
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. U posudi srednje veličine pomiješajte rikota sir, polovicu pripremljenog parmezana, sol, papar i muškatni oraščić.
3. Lisnato tijesto razvucite i stavite u pouljen okrugli pleh (promjera oko 23 cm), a zatim ga izbockajte vilicom.
4. Na tijesto sipajte rikota sir. Preko sira redajte povrće, tako što će tanja stranica povrća biti na siru, a duža uz rub. Neka svaki koncentrični krug bude od jedne vrste povrća. Ređajte počevši od ruba pleha ka sredini dok ne potrošite sav materijal . Nakon toga poprskajte pitu maslinovim uljem, posolite i popaprite, pa pospite preostalim parmezanom.
Нема коментара:
Постави коментар