Претражи овај блог

петак, 8. април 2016.

Fiš-paprikaš na slavonski način


Fiš-paprikaš na slavonski način



Sastojci

1 kg ribe (som i šaran)
1,3 l vode
2 decilitra bijelog vina 
500 grama crnog luka
dva-tri nasjeckana češnja češnjaka 
tri žlice ulja 
jedna žlica slatke crvene paprike
jedna do dvije male suhe ljute papričice (čili)
sol i papar u zrnu

priprema

1. Ribu očistite, operite i narežite na komade. 
2. U loncu na vrućem ulju popecite sitno isjeckan crni luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili i papar u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vri desetak minuta. 
3. Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino i sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući. Posebno skuhajte široke rezance i uz topli paprikaš.

x

Нема коментара:

Постави коментар