Domaća pileća čorba po receptu naših baka
Sastojci
1 pile
2 mrkve
1 korijen peršina
3 manje glavice crnog luka
1 praziluk
1 čaša mlijeka
1 jaje
veza peršuna
priprema
1. Očišćeno povrće narežite na veće komade. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom.
2. Posudu poklopite i sve zajedno kuhajte na laganoj temperaturi oko 2h (dok se meso ne raskuva). Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i riješi kosti i kožicu, a meso iskidajte na komade. Jedan dio mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo.
3. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mlijeka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno isjeckanim listićima svježeg peršina.
4. Poslužite toplo.
Нема коментара:
Постави коментар