Претражи овај блог

петак, 8. април 2016.

PITULJICE SA SIROM

PITULJICE SA SIROM



Sastojci

500 g kora za pitu
300 g sira
Za premazivanje kora:
jaja
1,5 dl ulja
2 čaše (1 čaša od 180 g) kisele pavlake
2 žlice kukuruznog brašna (najsitnije mljeveno, ne palenta)
1 vrećica praška za pecivo
1,5 dl vode 

priprema

1. Napraviti premaz. Umutiti 2 jaja sa 1,5 dcl ulja, 2 čaše kiselog vrhnja 2 žlice kukuruznog brašna i prašak za pecivo.Masu umutiti mikserom. Vodu staviti da provri i dodati u smjesu muteći mikserom da se masa sjedini (asa je malo rjeđa).

2. Uzeti jednu koru, premazati smjesom pomoću kuharske četke, oba kraja saviti prema sredini da se napravi trokut, saviti koru da vrh trokuta bude na sredini kraja kore. Tako formirani trokut , posuti isitnjenim sirom i dalje savijati. Svatko previjanje kore nepremazan dio premazati kistom.

3. Formirane trokuti staviti na pleh prethodno obložen papirom, premazati preostalim premazom i posuti sjemenkama sezama. Peći na 180 stupnjeva 25-30 minuta

Нема коментара:

Постави коментар