Sos za tjesteninu od mljevenog mesa
Sastojci:
300 gr. mljevenog mesa
2 glavice luka
2-3 cehna bijelog luka
1 mala kasikica mljevene paprike
1 kasikica secera
200 gr. ajvara
100 ml. vode
so,biber i vegeta
300 gr. mljevenog mesa
2 glavice luka
2-3 cehna bijelog luka
1 mala kasikica mljevene paprike
1 kasikica secera
200 gr. ajvara
100 ml. vode
so,biber i vegeta
Meso proprzit sa zacinima.
Dodat sitno sjeckan crveni i bijeli luk.
Przit jos 5 minuta pa dodat mljevenu papriku, secer i ajvar.
Sve to izmjesat pa zalit sa 100 ml. vode.
Krckat jos 5-6 minuta pa sklonit sa peci.
Servirat sa spagetima ili makaronama.
Dodat sitno sjeckan crveni i bijeli luk.
Przit jos 5 minuta pa dodat mljevenu papriku, secer i ajvar.
Sve to izmjesat pa zalit sa 100 ml. vode.
Krckat jos 5-6 minuta pa sklonit sa peci.
Servirat sa spagetima ili makaronama.
izvorhttp://www.drzavniportal.com/zenski-kutak/sos-za-tjesteninu-od-mljevenog-mesa/
Нема коментара:
Постави коментар