Mađarski gulaš
Sastojci:
2 glavice luka
400 gr. govedine
1 kasika putera
malo ulja
mljevena paprika,so,biber i malo vegete
2-3 krompira
2 kasike paradajz sosa
2 glavice luka
400 gr. govedine
1 kasika putera
malo ulja
mljevena paprika,so,biber i malo vegete
2-3 krompira
2 kasike paradajz sosa
Zagrijat ulje i puter pa proprzit sitno sjeckan luk.
Dodat meso sjeceno na male kockice.
Dodat mljevenu papriku i ostale zacine pa proprzit meso.
Nasut vode tek toliku da meso bude potopljeno.
Kuhat na laganoj temperaturi dok meso ne omeksa.
Dodat paradajz sos i krompir pa kuhat dok krompir ne omeksa. (dodat malo vode ako treba da ne bude pregusti i da ne zagori).
Dodat meso sjeceno na male kockice.
Dodat mljevenu papriku i ostale zacine pa proprzit meso.
Nasut vode tek toliku da meso bude potopljeno.
Kuhat na laganoj temperaturi dok meso ne omeksa.
Dodat paradajz sos i krompir pa kuhat dok krompir ne omeksa. (dodat malo vode ako treba da ne bude pregusti i da ne zagori).
izvor http://www.drzavniportal.com/zenski-kutak/madarski-gulas/
Нема коментара:
Постави коментар