Kadun Butić
Sastojci:
5oo grama mljevenog mesa
jedna glavica crvenog luka
so ili vegeta
mljeveni papar
1oo grama rize
4 jaja
brasno
ulje za przenje
5oo grama mljevenog mesa
jedna glavica crvenog luka
so ili vegeta
mljeveni papar
1oo grama rize
4 jaja
brasno
ulje za przenje
Način pripreme:
Sitno isjeckate jednu glavicu luka, prodinstate je na malo masnoće i dodajte 25o grama mljevenog mesa. Pirjati dok meso ne promijeni boju par minuta i onda ga ostavite da se potpuno ohladi. Skuhajte i rižu, isperite je i neka i ona bude hladna. Sad rižu, dinstano meso i ostatak svježeg mesa sastavite, dodajte jedno jaje, papar, vegetu i ako vam smjesa bude malo rjeđe ?? a slobodno dodajte i malo hljebnih mrvica.
Sitno isjeckate jednu glavicu luka, prodinstate je na malo masnoće i dodajte 25o grama mljevenog mesa. Pirjati dok meso ne promijeni boju par minuta i onda ga ostavite da se potpuno ohladi. Skuhajte i rižu, isperite je i neka i ona bude hladna. Sad rižu, dinstano meso i ostatak svježeg mesa sastavite, dodajte jedno jaje, papar, vegetu i ako vam smjesa bude malo rjeđe ?? a slobodno dodajte i malo hljebnih mrvica.
Ostavite pripremljeno meso u hladnjak na pola sata. Nakon toga rukama pravite buticima, uvaljajte ih u brašno pa u umućena jaja i pohujte na ulju. Poslužite ih u saftu od rajčice. Rajčice ogulite, isjeckajte na kockice i pirjajte na masnoći, dodajte par čehna sitno isjeckanog bjelog luka, malo peršina, sitno sjeckanog bosiljka i začine. Rajčica pirjajte kratko da se nebi skašio, on i ostane onako polukuhan. Nadam se da vam se svidjeti a što se oblika tiče, onako pokušala sam kao napraviti male buticima ...
izvor https://www.facebook.com/kuhinjarka/
Нема коментара:
Постави коментар