Претражи овај блог

среда, 27. април 2016.

Cannelloni palačinke-odlicne su

Cannelloni palačinke

Ako volite i palačinke i lazanje, onda su Cannelloni palačinke kao stvorene za Vas jer predstavljaju kvalitetan spoj ova dva jela.

Sastojci za 4 osobe

bešamel umak

425 mlmlijeka
po ukusupapra
30 gbrašna
0.5 žličicesoli
30 gmaslaca
12:25 žličiceoraščića
60 gtvrdog sira

fil

0.5 žličicesoli
340 gsvježih šampinjona
30 gtvrdog sira
60 gmaslaca
200 mlparadajz pirea
po ukusupapra
340 gtikvica

palačinke

2 komjajeta
po željipapra
0.125 žličicesoli
285 mlmlijeka
115 gbrašna

palačinke



U veću posudu prosijte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mlijeka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mlijeka i umutite.Posolite, popaprite, pa promiješajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa.Ukoliko niste vješti u pravljenju palačinaka vidirecept Palačinci



















priprema fila



Očistite i narežite šampinjone na listiće. Očistite tikvice i naribajte na krupno rende (za jabuke).Tikvice ublažavaju miris šampinjona.Naribajte tvrdi sir. Zagrijte maslac i kratko popecite šampinjone. Dodajte naribane tikvice i paradajz pire, pa pirjajte dok sva tekućina ne ispari. pošto ste prodinstali fil, dodajte naribani sir i promiješajte. Posolite, popaprite i ostavite fil da se ohladi.































Priprema bešamel umaka



Zagrijte maslac, dodajte brašno i pržite 2-3 minuta. Postupno dodajte mlijeko brzo miješajući sve vrijeme. Najbolje bi bilo da prvo sipate malu količinu mlijeka i miješate dok ne dobijete glatku masu, pa da postepeno dodate i ostatak mlijeka miješajući brzo i neprestano.Ukoliko Vam se slučajno dogodi da ima grudica, posužite se malim trikom - razbijte ih mikserom!Dodajte naribani sir i promiješajte. Posolite i popaprite. Dodajte muškatni oraščić i promiješajte. Pogledajte sljedeći video za gustoću umaka.



























filovanje



Premažite palačinke umakom i čvrsto ih zavijte. Poslažite nafilovane palačinke u vatrostalu posudu. Poslagane palačinke prelijte bešamel umakom. Možete preko narendati i sir. Pecite palačinke u pećnici oko 25 minuta na 200 ° C, odn. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu dobro zagrijane.













posluženje



Palačinke poslužite tople. Možete ih ukrasiti nasjeckanim vlascem. Prijatno! 
izvorhttp://www.becook.com/sr/recept/cannelloni-pala%C4%8Dinke.htm

x

Нема коментара:

Постави коментар