Cannelloni palačinke
Ako volite i palačinke i lazanje, onda su Cannelloni palačinke kao stvorene za Vas jer predstavljaju kvalitetan spoj ova dva jela.
Sastojci za 4 osobe
bešamel umak | |
425 ml | mlijeka |
---|---|
po ukusu | papra |
30 g | brašna |
0.5 žličice | soli |
30 g | maslaca |
12:25 žličice | oraščića |
60 g | tvrdog sira |
fil | |
0.5 žličice | soli |
340 g | svježih šampinjona |
30 g | tvrdog sira |
60 g | maslaca |
200 ml | paradajz pirea |
po ukusu | papra |
340 g | tikvica |
palačinke | |
2 kom | jajeta |
po želji | papra |
0.125 žličice | soli |
285 ml | mlijeka |
115 g | brašna |
palačinke
U veću posudu prosijte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mlijeka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mlijeka i umutite.Posolite, popaprite, pa promiješajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa.Ukoliko niste vješti u pravljenju palačinaka vidirecept Palačinci
priprema fila
Očistite i narežite šampinjone na listiće. Očistite tikvice i naribajte na krupno rende (za jabuke).Tikvice ublažavaju miris šampinjona.Naribajte tvrdi sir. Zagrijte maslac i kratko popecite šampinjone. Dodajte naribane tikvice i paradajz pire, pa pirjajte dok sva tekućina ne ispari. pošto ste prodinstali fil, dodajte naribani sir i promiješajte. Posolite, popaprite i ostavite fil da se ohladi.
Priprema bešamel umaka
Zagrijte maslac, dodajte brašno i pržite 2-3 minuta. Postupno dodajte mlijeko brzo miješajući sve vrijeme. Najbolje bi bilo da prvo sipate malu količinu mlijeka i miješate dok ne dobijete glatku masu, pa da postepeno dodate i ostatak mlijeka miješajući brzo i neprestano.Ukoliko Vam se slučajno dogodi da ima grudica, posužite se malim trikom - razbijte ih mikserom!Dodajte naribani sir i promiješajte. Posolite i popaprite. Dodajte muškatni oraščić i promiješajte. Pogledajte sljedeći video za gustoću umaka.
filovanje
Premažite palačinke umakom i čvrsto ih zavijte. Poslažite nafilovane palačinke u vatrostalu posudu. Poslagane palačinke prelijte bešamel umakom. Možete preko narendati i sir. Pecite palačinke u pećnici oko 25 minuta na 200 ° C, odn. dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne budu dobro zagrijane.
posluženje
Palačinke poslužite tople. Možete ih ukrasiti nasjeckanim vlascem. Prijatno!
izvorhttp://www.becook.com/sr/recept/cannelloni-pala%C4%8Dinke.htm
Нема коментара:
Постави коментар