pohovane palačinke
Palačinke nas asociraju na poslasticu, ali mi Vam nudimo nešto malo drugačije.Drugačija forma i potpuno novi okus dovoljni su Vašeg truda koji ćete uložiti pripremiti ovo vrlo ukusno jelo.
Sastojci za 4 osobe
175 g prezli
1 kom jajeta
175 g | prezli |
---|---|
1 kom | jajeta |
nadjev
1 žlice maslinovog ulja
1 kom crvene paprike
1 žlice soli
po ukusu papra
1 čena češnjaka
450 g patlidžana
1 žličice korijandera
1 kom crvenog luka
3 kom rajčice
1 žlice | maslinovog ulja |
---|---|
1 kom | crvene paprike |
1 žlice | soli |
po ukusu | papra |
1 čena | češnjaka |
450 g | patlidžana |
1 žličice | korijandera |
1 kom | crvenog luka |
3 kom | rajčice |
palačinke
2 kom jajeta
12:25 žličice soli
115 g brašna
285 ml mlijeka
2 kom | jajeta |
---|---|
12:25 žličice | soli |
115 g | brašna |
285 ml | mlijeka |
palačinke
U veću posudu prosijte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mlijeka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mlijeka i umutite.Posolite, popaprite pa promiješajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa.Ukoliko niste vješti u pravljenju palačinaka, vidirecept Palačinci
U veću posudu prosijte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mlijeka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mlijeka i umutite.Posolite, popaprite pa promiješajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa.Ukoliko niste vješti u pravljenju palačinaka, vidirecept Palačinci
priprema
Očistite patlidžan pa narežite na kockice. Nasecena patlidžan smjestite u posudu odgovarajuće veličine i posolite. Očistite crveni luk i narežite na kockice. Očistite jedan režanj češnjaka i sitno ga narežite. Očistite crvenu papriku od sjemenki i narežite na kockice. Ogulite rajčice i odstranite sjemenke pa sitno narežite.
Očistite patlidžan pa narežite na kockice. Nasecena patlidžan smjestite u posudu odgovarajuće veličine i posolite. Očistite crveni luk i narežite na kockice. Očistite jedan režanj češnjaka i sitno ga narežite. Očistite crvenu papriku od sjemenki i narežite na kockice. Ogulite rajčice i odstranite sjemenke pa sitno narežite.
fil
Zagrijte žlicu maslinovog ulja u šerpi srednje veličine. Dodajte nasečen luk i kratko popecite. Dodajte papriku i pržite oko 5 minuta. Pošto ste popekli papriku i crveni luk, dodajte paradajz, češnjak i plavi paradajz. Začinite žličicom korijandera i malo papra, pa sve kuhajte, bez dodavanja tekućine, na umjerenoj vatri oko 30 minuta, dok sva tekućina ne ispari.
Zagrijte žlicu maslinovog ulja u šerpi srednje veličine. Dodajte nasečen luk i kratko popecite. Dodajte papriku i pržite oko 5 minuta. Pošto ste popekli papriku i crveni luk, dodajte paradajz, češnjak i plavi paradajz. Začinite žličicom korijandera i malo papra, pa sve kuhajte, bez dodavanja tekućine, na umjerenoj vatri oko 30 minuta, dok sva tekućina ne ispari.
Filovanje i pečenje
posluženje
Palačinke poslužite tople. Prijatno!
izvorhttp://www.becook.com/sr/recept/pohovane-pala%C4%8Dinke.htm
Palačinke poslužite tople. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар