Претражи овај блог

среда, 27. април 2016.

pohovane palačinke

pohovane palačinke

Palačinke nas asociraju na poslasticu, ali mi Vam nudimo nešto malo drugačije.Drugačija forma i potpuno novi okus dovoljni su Vašeg truda koji ćete uložiti pripremiti ovo vrlo ukusno jelo.

Sastojci za 4 osobe

175 gprezli
1 komjajeta

nadjev

1 žlicemaslinovog ulja
1 komcrvene paprike
1 žlicesoli
po ukusupapra
1 čenačešnjaka
450 gpatlidžana
1 žličicekorijandera
1 komcrvenog luka
3 komrajčice

palačinke

2 komjajeta
12:25 žličicesoli
115 gbrašna
285 mlmlijeka

palačinke



U veću posudu prosijte brašno i napravite udubljenje u sredini. Dodajte jaja i pola količine mlijeka i polako umutite u glatku masu. Dodajte ostatak mlijeka i umutite.Posolite, popaprite pa promiješajte. Ispecite palačinke od pripremljenog testa.Ukoliko niste vješti u pravljenju palačinaka, vidirecept Palačinci

 







 






priprema



Očistite patlidžan pa narežite na kockice. Nasecena patlidžan smjestite u posudu odgovarajuće veličine i posolite. Očistite crveni luk i narežite na kockice. Očistite jedan režanj češnjaka i sitno ga narežite. Očistite crvenu papriku od sjemenki i narežite na kockice. Ogulite rajčice i odstranite sjemenke pa sitno narežite.

  







 







  



  

fil



Zagrijte žlicu maslinovog ulja u šerpi srednje veličine. Dodajte nasečen luk i kratko popecite. Dodajte papriku i pržite oko 5 minuta. Pošto ste popekli papriku i crveni luk, dodajte paradajz, češnjak i plavi paradajz. Začinite žličicom korijandera i malo papra, pa sve kuhajte, bez dodavanja tekućine, na umjerenoj vatri oko 30 minuta, dok sva tekućina ne ispari.













  



 

Filovanje i pečenje



U sredinu svake palačinke rasporedite dvanaesti dio pripremljenog fila. Zamotajte palačinke u paketiće, odn. kao na slici. Obložite pleh aluminijskom folijom. Uvaljajte palačinke prvo u jaja, pa u prezle. Poslažite palačinke u pleh i pecite oko 20 minuta odn. dok ne postanu zlatno smeđe na 200 ° C.

 



  







 




posluženje



Palačinke poslužite tople. Prijatno! 
izvorhttp://www.becook.com/sr/recept/pohovane-pala%C4%8Dinke.htm

Нема коментара:

Постави коментар