šarenA riža0
- Kategorija: Glavna jela
- Vrijeme pripreme:
- Tip kuhinje:
Kineska
- Broj osoba: 5
Sastojci: količina:
•pirinačc 400 g
•poriluk 1
•grašak 1 šalica
•gljive 6 većih
•mrkva 2
•brokula 1 glavica
•sol, papar po želji
•maslinovo ulje 20 ml
- Kategorija: Glavna jela
- Vrijeme pripreme:
- Tip kuhinje:
Kineska - Broj osoba: 5
Sastojci: | količina: |
---|---|
•pirinačc | 400 g |
•poriluk | 1 |
•grašak | 1 šalica |
•gljive | 6 većih |
•mrkva | 2 |
•brokula | 1 glavica |
•sol, papar | po želji |
•maslinovo ulje | 20 ml |
Uputstvo za pripremu
- Riža prokuhati u pola litre vode, ali samo da provri. Treba ostati polusirovom. U međuvremenu isjeckati povrće, mrkvu na kolutove, prazilik sitno isjeckati, brokula odvojite na sitnije glavice, a gljive po dužini sjeći. Kada je riža provrilo i povrće narezano stavite u tepsiju 30x30 može i manja.
- Promiješajte. Povrće i riža posoliti po ukusu, pobiberiti, preliti s maslinovim uljem (ko nema maslinovo može i suncokretovo ulje) i sa 2 dl vode. U predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta peći.
- IZVORhttp://zena.blic.rs/recepti/Glavna-jela/26733/Sareni-pirinac
- Riža prokuhati u pola litre vode, ali samo da provri. Treba ostati polusirovom. U međuvremenu isjeckati povrće, mrkvu na kolutove, prazilik sitno isjeckati, brokula odvojite na sitnije glavice, a gljive po dužini sjeći. Kada je riža provrilo i povrće narezano stavite u tepsiju 30x30 može i manja.
- Promiješajte. Povrće i riža posoliti po ukusu, pobiberiti, preliti s maslinovim uljem (ko nema maslinovo može i suncokretovo ulje) i sa 2 dl vode. U predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta peći.
- IZVORhttp://zena.blic.rs/recepti/Glavna-jela/26733/Sareni-pirinac
Нема коментара:
Постави коментар