Претражи овај блог

среда, 27. април 2016.

SARENA RIZA

šarenriža0

Sastojci:količina:
pirinačc400 g
poriluk1
grašak1 šalica
gljive6 većih
mrkva2
brokula1 glavica
sol, paparpo želji
maslinovo ulje20 ml

Uputstvo za pripremu

  • Riža prokuhati u pola litre vode, ali samo da provri. Treba ostati polusirovom. U međuvremenu isjeckati povrće, mrkvu na kolutove, prazilik sitno isjeckati, brokula odvojite na sitnije glavice, a gljive po dužini sjeći. Kada je riža provrilo i povrće narezano stavite u tepsiju 30x30 može i manja.
  • Promiješajte. Povrće i riža posoliti po ukusu, pobiberiti, preliti s maslinovim uljem (ko nema maslinovo može i suncokretovo ulje) i sa 2 dl vode. U predhodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 20 minuta peći. 
  • IZVORhttp://zena.blic.rs/recepti/Glavna-jela/26733/Sareni-pirinac

x

Нема коментара:

Постави коментар