Pesto sa pistacijama
Ovaj izuzetno ukusan i tradicionalan recept, koji potječe iz Italije, točnije Đenove regija Ligurija, je i veoma zdrav, čak i ljekovit. Bosiljak kao glavni sastojak ovog jela pomoći će Vašem probavi, radu bubrega, i čak umanjiti slabije bolove. Ne zaboravite češnjak, čija su ljekovita svojstva neprevaziđena, plus maslinovo ulje, ovo jelo bi trebalo da bude čest dio obiteljske trpeze.
Sastojci za 4 osobe
40 g | parmezana |
---|---|
0.5 žličice | soli |
6 žlice | maslinovog ulja |
1 čena | češnjaka |
120 g | bosiljka |
2 žlice | vode |
40 g | pistacija |
0.5 žličice | papra |
Očistite pistacije i češnjak i usitnite u blenderu. Operite bosiljak, odvojite listove od stabljika i sitno sameljite. Idealno bi bilo kada bi imali avan upotrijebiti za ovu svrhu, ali i blender će isto poslužiti. Pošto je bosiljak pomalo kabast, moraće iz više puta da ga usitnjavate dok ne dobijete jednoličnu, homogenu masu.Naravno za ovaj recept se uvijek koristi svjež bosiljak, što može, ali ne treba da Vas odvrati od spremanja ovog ukusnog recepta.Bosiljak se vrlo lako uzgaja i relativno brzo raste, a njegove rasade ili odrasle biljke ima na svakoj pijaci, super marketima, cvjećarama, rasadnicima, bakinoj vrtu ...Dodajte vodu i maslinovo ulje. Procijenit po ukusu, ai gustoći je li potrebno dodati još ulja. Dodajte parmezan. Posolite i popaprite po ukusu. Sve još jednom izblendajte do željene gustoće.
Pesto poslužite s Vašom omiljenom tjesteninom ili namažite na kruh. Prijatno!
posluženje
Pesto poslužite s Vašom omiljenom tjesteninom ili namažite na kruh. Prijatno!
izvor http://www.becook.com/sr/recept/pesto
Нема коментара:
Постави коментар