supa sa mljevenim mesom
- jednostavno
- jednostavno
Sastojci
- 400 gr mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 3 cena bijelog luka(sitno isjeckanog)
- 2 vece mrkve
- 2 kasike suhog povrca za supu
- 1,2 l govedjeg temeljca
- 1 solja graska
- 1 konzerva sjeckanog paradajza
- 200 ml paradajz pirea
- 1 solja tjestenine za supu
- so,biber
- 1 kasicica suhog timijana
- 1/2 kasicice suhog origana
- svjezi bosiljak
- 400 gr mljevene junetine
- 1 glavica luka
- 3 cena bijelog luka(sitno isjeckanog)
- 2 vece mrkve
- 2 kasike suhog povrca za supu
- 1,2 l govedjeg temeljca
- 1 solja graska
- 1 konzerva sjeckanog paradajza
- 200 ml paradajz pirea
- 1 solja tjestenine za supu
- so,biber
- 1 kasicica suhog timijana
- 1/2 kasicice suhog origana
- svjezi bosiljak
Priprema
-
- 1.
U serpi zagrijati malo ulja,dodati sitno nasjeckan crveni i bijeli luk,kratko prodinstati pa dodati meso i mrkvu isjecenu na kolutice.Dinstati 10 minuta na laganoj vatri.
- 2.
Dodati temeljac,paradajz,pire paradajz,suho povrce,grasak,timijan,so,biber,origano i bosiljak.Kuhati na laganoj vatri 30 min,zatim dodati tjesteninu za supu i kuhati jos 10 min.
-
izvorhttp://www.coolinarika.com/
- 1.U serpi zagrijati malo ulja,dodati sitno nasjeckan crveni i bijeli luk,kratko prodinstati pa dodati meso i mrkvu isjecenu na kolutice.Dinstati 10 minuta na laganoj vatri.
- 2.Dodati temeljac,paradajz,pire paradajz,suho povrce,grasak,timijan,so,biber,origano i bosiljak.Kuhati na laganoj vatri 30 min,zatim dodati tjesteninu za supu i kuhati jos 10 min.
- izvorhttp://www.coolinarika.com/
- 1.
Нема коментара:
Постави коментар