Претражи овај блог

уторак, 24. мај 2016.

boranija


Varivo od mahuna i rajčice

vegetarijansko
makrobiotičko
posno izvorhttp://www.lisica.rs/
# 60 od 2016/4/25
za 4 osobe
01:00 h
srednje zahtjevno
Upotpunite svoju posnu trpezu još jednim jelom od mahuna.
Sastojci:
cijeli postupak
- Češnjak:2 čena
- Biber mljeveni:po želji
- Boranija:500 gr
- Crni luk:1 glavica
- Paprika crvena:1 kom
- Paprika zelena:1 kom
- Rajčica:200 gr
- Peršin:nekoliko listića
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:po potrebi
priprema:
1. Cijeli postupak

Očistite i sitno nasjeckajte glavicu crnog luka i 2 češnja češnjaka. Očistite paprike, odstranite peteljke i sjemenje, pa ih narežite na prutiće ili kockice. Ogulite kožicu sa paradajza, a da biste to lakše učinili, prethodno ga prelijte vrelom vodom.Mahune očistite i narežite na manje komade. Ako koristite svježu boraniju, blanširajte je 5 minuta u slanoj vodi, a potom je potopite u hladnu vodu da zadrži zelenu boju. Ako boranija bila zamrznuta, ne morate je blanširati. Na ulju prepržite luk, dodajte češnjak, nakon toga i rajčica, pa pirjajte desetak minuta dok se ne napravi sos. Dodajte mahune i paprike, pa pirjajte dok povrće ne postane mekano. Posolite i popaprite po ukusu. Dekorisite sitno isjeckanim listovima svježeg peršina i služite.


Нема коментара:

Постави коментар