Претражи овај блог

уторак, 24. мај 2016.

JUNECA BELA CORBA

JUNECA BELA CORBA


vegetarijansko
makrobiotičko
posno
# 62 od 2016/4/27
za 4 osobe
01:30 h
jednostavno
Ukusna, osvježavajuća čorbica sa junećim mesom. Obožavat je, pripremite i uživajte.
Sastojci:
cijeli postupak
- Biber mljeveni:po želji
- Crni luk:1 glavica
- Jaja:1 žumanjak
- Juneće meso:400 gr
- Kisela pavlaka:3 žlice
- Peršin:nekoliko listova
- Pšenično brašno:1 žlica
- So:po potrebi
- Suncokretovo ulje:3 žlice
- Mrkva:2 kom
- Voda:1.5 litara
- Začin:1 žlica
priprema:
1. Cijeli postupak

Luk isjeckajte na sitne kockice, pa dinstajte na ulju. Zatim dodajte sitno sjeckanu mrkvu, a nakon nekoliko minuta i sitno sjeckano juneće meso. Kad se meso proprži, dodajte žlicu brašna, pa nalijte toplu vodu i pustite da prokuha. Dodajte začin i sitno sjeckani peršunov list, posolite i popaprite po želji, pa ostavite da se kuha oko 60 minuta na umjerenoj temperaturi. Kada je skuhano, skinite s vatre, dodajte žumanjak i vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Dekorirajte listovima peršina i služite. izvorhttp://www.lisica.rs/

x

Нема коментара:

Постави коментар