Punjeni zapečeni patlidžani
Potrebno je:
- 2 srednja patlidžana, 1 mala tikvica, 1 mali luk, 2 režnja češnjaka, 1 paradajz, 1/2 dl maslinovog ulja, 400 g mljevene govedine, 1/2 dl bijelog vina, 100 g parmezana sol, papar, lovorov list, celer list i kora od pola limuna.
Priprema:
– Na zagrijanom ulju propržite sitno sjeckani luk, pa dodajte mljeveno meso, sitno sjeckanu tikvicu i izdubljeno meso patliždana, zatim bijeli luk, sitno sjeckani paradajz i bijelo vino. Dinstajte jelo 40 minuta, uz dolijevanje vode.
– Kada je gotovo, dodajte pola parmezana (50 g) i punite patlidžane. Poređajte ih na podmazan pleh (može i na papir za pečenje), pospite ostatkom parmezana i u zagrijanoj rerni pecite pola sata na 180 stepeni C.
– Na zagrijanom ulju propržite sitno sjeckani luk, pa dodajte mljeveno meso, sitno sjeckanu tikvicu i izdubljeno meso patliždana, zatim bijeli luk, sitno sjeckani paradajz i bijelo vino. Dinstajte jelo 40 minuta, uz dolijevanje vode.
– Kada je gotovo, dodajte pola parmezana (50 g) i punite patlidžane. Poređajte ih na podmazan pleh (može i na papir za pečenje), pospite ostatkom parmezana i u zagrijanoj rerni pecite pola sata na 180 stepeni C.
Izvor: Life Content
Нема коментара:
Постави коментар