Претражи овај блог

уторак, 24. мај 2016.

Prvi simptomi oštećenja jetre

Prvi simptomi oštećenja jetre

Jetra je najveći čvrsti organ u ljudskom tijelu i odgovorana je za obavljanje više različitih funkcija. Neke od osnovnih funkcija jetre su:Čišćenje krvi, stvara žuči, što je bitno za probavu,ona pohranjuje glikogen, oblik šećera koji proizvodi energiju
Budući da je vaša jetra tako važno, ako imate problema sa njom, vaše zdravlje može biti u ozbiljnoj opasnosti – i postoji mnogo načina kako jetra može da se ošteti; ali, mnogi ljudi ne shvaćaju da postoji problem sa svojom jetre – sve dok ne bude prekasno. Kao rezultat toga, vaše zdravlje i vaš ukupnio blagostanja može biti uveliko ugroženo.
Oštećeni simptomi jetre
Obratite pozornost i prepoznajte znakove upozorenja koji vam govore da imate ostećenje jetre. Ako niste sigurno koji su to simptomi ostećenja jetre onda provjerite u ovome članku.

Vaša koža je postala žuta

Jedan od prvih znakova oštećenja jetre je promjena boje kože. Budući da je oštećena jetra nije u stanju pravilno filtrirati toksina dovodi do nakupljanja bilirubina, što bi moglo dovesti do vaše kože postaje žut . 
Bilirubin je oblik žuč pigmenta. Bilirubin produkciji jetru i pomaže u probavi. Kada je vaša jetra oštećena, ona se ne može ukloniti bilirubin, i kao rezultat toga, on se nakuplja u krvi. Kad bilirubin teče kroz krv, koža počinje da se žuta. Prvo primijetite ovo žutilo na noktima i vrhovima prstiju, kao i oči.

Promjena u urinu i stolici

Ako primijetite promjenu u boji mokraće i stolice to bi mogao biti znak da je vaša jetra s nešto krivo. Ako je vaš urin tamne boje, a stolica je blijeda i tanka trebate što prije do liječnika.

Osjećaj nadutosti

Ako ste primijetili da je vaš želudac naglo rastao, to bi mogao biti simptom da imate problema s jetrom. Kada je jetra oštećena, zadržati tekućinu i kao rezultat toga tekućinu koja čini vaš želudac više.

Osjećaj boli.

Ako počnete trbušne grčeve ili iznenadnu bol može imati problema s jetrom. Kada jetra ne funkcionira ispravno to može uzrokovati bol u trbuhu. Ako se ova bol na lijevoj strani trbuha odmah se obratite liječniku.

Žaelučana Kislina e Povrćanje

Ako primijetite povećanu količinu želučane kisaline to može biti prvi simptom problema s jetrom.Oštećeni jetrea može gurnuti probavne sokove u jednjak, što uzrokuje povraćanje i probavne smetnje.
Ako primjetite ijedan od gore navednih simptoma odmah trebate otići liječniku.
izvorhttp://najboljirecepti.info/

x

Нема коментара:

Постави коментар