Slatki hleb – bundeva i cimet
Kao što znate, kombinacija bundeva i cimet je jednako dobra kao i kombinacija jabuka i cimet, u svakom receptu. Sigurno ste to isprobali na čuvenim bundevarama i pitama od jabuke. Ali mi želimo da vam proširimo vidike i predstavimo vam novi slatki desert sa ovom čuvenom kombinacijom – slatki hleb – bundeva i cimet.
Slatki hleb – bundeva i cimet
Potrebni sastojci:
- 5 kašika margarina ili putera,
- 120 ml mleka,
- 1 suvi kvasac,
- 165 g pirea od bundeve,
- 55 g šećera,
- 320 g brašna,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica cimeta,
- malo muskatnog oraha.
U tiganj stavite 2 kašike margarina (putera) i zagrevajte sve dok ne prestane da peni. U to dodajte mleko. Ostavite da se prohladi, sipajte u dublju posudu i u mlaku mešavinu sipajte suvi kvasac i kašičicu šećera. Promešajte i ostavite sa strane da kvasac počne da deluje (oko 15-20 minuta).
U posudu sa kvascom stavite pire od bundeve (skuvana, proceđena i ispasirana bundeva), so i 130 g brašna. Sjedinite mikserom, nastavcima za testo. Dodavajte ostatak brašna malo po malo i mesite dok ne potrošite sve. Preko testa pospite malo ulja i ostavite da se masa udvostruči. Za to vreme napravite sledeću mešavinu: istopite 3 kašike margarina, u to dodajte cimet, šećer i malo muskatnog oraha.
Kada testo naraste, istresite ga na radnu površinu, razvite i isecite na trake. Sve trake od testa poređajte jednu na drugu i secite na manje pravougaone delove. Svaki deo uvaljajte u mešavinu sa cimetom i šećerom. U nauljeni pravougaoni pleh ređajte ove delove slatkog hleba sa strane (po širini, a ne dužini). Stavite slatki hleb sa bundevom i cimetom u zagrejanu rernu na 200°C i pecite 30-40 minuta.
Pečen slatki hleb prelite sa glazurom: malo braon šećera otopite sa margarinom (neka malo krčka) i dodajte odmah šećera u prahu.
Prijatno!
Izvor pogledajte OVDE.
Нема коментара:
Постави коментар