NAJBOLJA hrana: TIKVICE PRŽENE SA ŠUNKOM I SIROM..PREUKUSNO!
Sastojci
3 Srednje tikvice (moze se probati i sa patlidzanima) l
3-4 jaja
100g brasna
150-200 g purece šunke
200g edamera, trapista ILI mocarele
180g kisele pavlake 12m.m.
tako, Vegeta, biber
Priprema
1.
Tikvice oguliti, ja izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
2.
tikvice ocjedimo OD Soka sto JE pustila sam uvaljamo ü brasno.Stavimo ulje da se grije.
3.
Przimo tikvice da malo porumene. Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta, mogu se Peci u rerni na papiru ZA pecenje.Isprobala draga Zorice (Pomoravka), i otad Tako Radim.
4.
Unutrasnjost vatrostalne posude (u ovom slucaju koristila sam mužjak posudice OD alufolije) , Tako da Je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo crvenu tikvica.
5.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan, ja Tako DOK NE potrosimo SVE sastojke.Ja sam dobila tri sloja, s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom ..
6.
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7.
Pecemo na 200C Oko 30 minuta.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.
3 Srednje tikvice (moze se probati i sa patlidzanima) l
3-4 jaja
100g brasna
150-200 g purece šunke
200g edamera, trapista ILI mocarele
180g kisele pavlake 12m.m.
tako, Vegeta, biber
Priprema
1.
Tikvice oguliti, ja izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
2.
tikvice ocjedimo OD Soka sto JE pustila sam uvaljamo ü brasno.Stavimo ulje da se grije.
3.
Przimo tikvice da malo porumene. Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta, mogu se Peci u rerni na papiru ZA pecenje.Isprobala draga Zorice (Pomoravka), i otad Tako Radim.
4.
Unutrasnjost vatrostalne posude (u ovom slucaju koristila sam mužjak posudice OD alufolije) , Tako da Je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo crvenu tikvica.
5.
Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan, ja Tako DOK NE potrosimo SVE sastojke.Ja sam dobila tri sloja, s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom ..
6.
Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
7.
Pecemo na 200C Oko 30 minuta.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.
izvor http://zdravirecepti.info/
Нема коментара:
Постави коментар