Претражи овај блог

уторак, 17. мај 2016.

Kreativni recepti od bundeve

Kreativni recepti od bundeve

Bundeva.
Bundeva.
Jedna od jesenjih namirnica koju često srećemo na pijacama i u prodavnicama je bundeva. Ona je ne samo zdrava, već i veoma pristupačna cenom. Najčešće je pečemo u rerni isečenu na manje komade ili je kuvamo kako bi od nje dobili ukusnu čorbu. Ali sa bundevom možete napraviti pregršt ukusnih jela za koje možda niste ni znali. Kreativni recepti od bundeve će vas podstaći da ovu namirnicu češće koristite na svojoj trpezi.

Hleb sa bundevom i feta sirom

Hleb sa bundevom i feta sirom.
Hleb sa bundevom i feta sirom. Foto: http://www.taste.com.au/
Potrebni sastojci:
  • 500 g brašna,
  • 1/2 svežeg kvasca (ili 1 kesica suvog kvasca),
  • 350 ml mleka,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • malo ulja,
  • 400 g bundeve – očišćene i isečene na kockice,
  • 100 g feta sira – isečenog na kockice,
  • malo svežeg lišća peršuna – usitnjenog.
Zagrejte rernu na 200°C. Iseckanu bundevu stavite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje i pecite 20 minuta. Zatim izvadite iz rerne i ohladite.
Za to vreme, umesite testo za hleb. U jednu posudu stavite kvasac, mleko, šećer i kašičicu brašna. Kada se kvasac podigne, dodajte ostale sastojke. Mešajte testo prvo mikserom sa nastavcima za testo, a zatim nastavite ručno. Ostavite testo da se podigne. Kada je smesa spremna za dalji rad, izručite je na ravnu podlogu. Od njega napravite pravougaonik, veličine oko 25×15 cm i ređajte bundevu i sir. Urolajte hleb i isecite na 12 delova. Od svakog dela napravite lopticu i ređajte u cik-cak u dublju, pravougaonu tepsiju (25×11 cm). Na svaku lopticu stavite malo svežeg peršuna i stavite u rernu da se peče. Hleb sa bundevom i feta sirom će biti gotov za nekih 30 minuta.
izvor http://kreativnirecepti.com/kreativni-recepti-od-bundeve/

Нема коментара:

Постави коментар