Претражи овај блог

уторак, 17. мај 2016.

Piletina sa susamom-kineski nacin spremanja mesa

Piletina sa susamom

Piletina sa susamom.
Piletina sa susamom. Foto: http://damndelicious.net/
Recept Piletina sa susamom smo odabrali zato što pruža bezbroj mogućnosti. Prvo, ne mora se pravit isključivo sa piletinom, već mogu da se koriste i druge vrste mesa. Drugo, možete da napravite veću količinu i stavite pakovanja u zamrzivač. Na ovaj način ćete uvek imati spreman ručak. Treće, piletina sa susamom potiče iz kineske kuhinje i zaista je ukusna.

Piletina sa susamom – potrebni sastojci

Za testo vam je potrebno:
  • 1 jaje,
  • čaša mlake vode,
  • kašičica soli,
  • pola kašičice šećera,
  • 2-3 čaše brašna.
Potrebno je 36 listova koje ćete nadevati.
Za punjenje:
  • 450 g piletine (npr. pileće belo meso sitno seckano),
  • 85 g šitake pečuraka (ali mogu i šampinjoni ili bukovače – odaberite sami šta želite),
  • 2 čena belog luka,
  • 2 mlada luka tanko seckana,
  • 2 supene kašike soja sosa,
  • 1 supena kašika susamovog ulja,
  • 1 kašika svežeg, rendanog đumbira,
  • 1 kašičica sirćeta (preporučuje se pirinčano sirće, ali nije obavezno),
  • 1/4 kašičice belog bibera,
  • 2 supene kašike biljnog ulja,
  • 1 kašika susama,
  • soja sos – za serviranje.

Piletina sa susamom – postupak izrade

U tanjir sipajte vodu, dodajte šećer i so i promešajte da se rastopi. U to dodajte jaje i dobro izradite. U posebnu posudu stavite prvo 2 šolje brašna. U sredinu sipajte izmućeno jaje sa vodom. Zamesite testo. Testo treba da bude dovoljno čvrsto da se može razvaljati na podlozi, a sa druge strane ne sme da bude lepljivo. Ukoliko je jako lepljivo onda dodajte još brašna. Podelite testo na 6 delova i istanjite na brašnjavoj podlozi, kao kada pravite testo za supu. Svaki list isecite na još šest kvadrata.
Testo za piletinu sa susamom.
Testo za piletinu sa susamom. Foto: http://persnicketypalate.com/
Piletinu sitno iseckajte, posolite i izdinstajte na susamovom ulju. Dodajte isečene pečurke. nastavite sa dinstanjem. Dodajte zatim dva čena koja ste izgnječili u presi za beli luk. Nakon toga dodajte i ostale sastojke: beli biber, soja sos, mladi luk, đumbir, sirće (ostavite samo biljno ulje za kasnije). Sve ovo ne treba mnogo dinstati, čak neko i ne obrađuje termički piletinu. Ipak, mi mislimo da je mnogo bolje da se piletina i pečurke izdinstaju i da se nakon toga puni testo. Na sredinu svakog testa stavite po jednu punu kašiku dinstane piletine. Savijajte testo u obliku polumeseca ili kao što je prikazano na fotografiji ispod:
Savijanje testa.
Savijanje testa. Foto: http://www.justonecookbook.com/
Na biljnom ulju pržite testo sa piletinom po 2-3 minuta sa svake strane, sve dok ne porumeni. Kada sve završite, na kratko propržite i susam. Pospite isprženo testo sa susamom. Dekorišite ove slane kineske zalogaje sa seckanim mladim lukom i soja sosom. Služite toplo.
i

Нема коментара:

Постави коментар