Lazanje sa bundevom
Potrebni sastojci:
- 225 g šampinjona isečenih na listiće,
- 1 manji crni luk,
- 2 kašičice maslinovog ulja,
- 1/2 kašičice soli,
- 425 g pirea od bundeve (usitniti i skuvati bundevu, ocediti i mikserom napraviti pire),
- oko 120 ml neutralne pavlake za kuvanje,
- 1 kašičica suvog peršuna (ili bosiljka – po ukusu),
- testo za lazanje (ili kupovno, ili sami napravite ako želite),
- malo bibera,
- oko 115 g rikota sira,
- oko 115 g rendanog mozzarela sira,
- oko 85 g rendanog parmezana.
U manji tiganj stavite maslinovo ulje i izdinstajte luk i šampinjone, dodajući malo soli. Ostavite sa strane da se ohladi. U drugoj posudi izmešajte pire od bundeve, neutralnu pavlaku, peršun, biber i preostalu so. U podmazanu vatrostalnu činiju ređajte: miks sa bundevom da pokrije dno, zatim 2-3 lista testa za lazanje, preko toga opet mešavinu sa bundevom (oko 50-60 g), pa pola smese sa pečurkama i zatim 1/2 rikota sira, 1/2 mozzarela sira i 1/4 parmezana. Ređajte još jednom na isti način i završni sloj neka bude testo za lazanje preliveno mešavinom od bundeve. Pecite lazanje od bundeve na 200°C oko 45 minuta. Pred kraj ih pospite preostalim parmezanom i zapecite do kraja u rerni.
Izvor pogledajte OVDE.
Нема коментара:
Постави коментар