BOMBA TORTA
Sastojci
-
biskvit
- 6 kom jaja
- 6 žlica šećera
- 8 žlica mljevenih oraha
- 3 žlice brašna
- pola žličice P.žp
-
I fil
- 250 g maslaca ili margarina
- 12 žlica šećera u prahu
- 6 žumanjaka
- 15 dag mljvenih oraha
- 15 dag plazma keksa
- 2 dcl soka od naranče
- 10 dag čokolade za kuhanje
-
II fil
- 6 bjelanjak
- 6 žlica šećera (kristal)
- 2 × 15 dag šećera
- biskvit
- 6 kom jaja
- 6 žlica šećera
- 8 žlica mljevenih oraha
- 3 žlice brašna
- pola žličice P.žp
- I fil
- 250 g maslaca ili margarina
- 12 žlica šećera u prahu
- 6 žumanjaka
- 15 dag mljvenih oraha
- 15 dag plazma keksa
- 2 dcl soka od naranče
- 10 dag čokolade za kuhanje
- II fil
- 6 bjelanjak
- 6 žlica šećera (kristal)
- 2 × 15 dag šećera
priprema
-
Umutiti jaja sa šećerom. Polagano dodati mljevene orahe i brašno s malo pzpStaviti peći u dobro zagrijanu pećnicu 10 min a zatim smanjiti i peći na 180 ° C još oko 15 min.
-
Za I fil umutiti maslavc sa sitnim šećerom, dodavati jedno po jedno žumanca. Kada je dobro umućeno dodati mlj. orahe i plazma keks koji smo prethodno namočili u sok. Polovicu ovoga fila razmazati po biskvitu au drugu polovicu umiješati omekšalu čokoladu te premazati po prvoj polovici fila.
-
15 dag šećera ukuhati s malo vode a drugih 15 dag šećera karamelizirati (lagano da ne izgori) sve dok ne počne pjeniti. Za to vrijeme umutiti bjelanjke, dodavati jednu po jednu žlicu šećera i kada se dobro učvrsti dodati prvo ukuhani šećer, zatim karamelizirani sve vrijeme miksajući. miksati dok se dobro neohladi a zatim prekriti tortu odozgo i okolo.
http://www.coolinarika.com
- Umutiti jaja sa šećerom. Polagano dodati mljevene orahe i brašno s malo pzpStaviti peći u dobro zagrijanu pećnicu 10 min a zatim smanjiti i peći na 180 ° C još oko 15 min.
- Za I fil umutiti maslavc sa sitnim šećerom, dodavati jedno po jedno žumanca. Kada je dobro umućeno dodati mlj. orahe i plazma keks koji smo prethodno namočili u sok. Polovicu ovoga fila razmazati po biskvitu au drugu polovicu umiješati omekšalu čokoladu te premazati po prvoj polovici fila.
- 15 dag šećera ukuhati s malo vode a drugih 15 dag šećera karamelizirati (lagano da ne izgori) sve dok ne počne pjeniti. Za to vrijeme umutiti bjelanjke, dodavati jednu po jednu žlicu šećera i kada se dobro učvrsti dodati prvo ukuhani šećer, zatim karamelizirani sve vrijeme miksajući. miksati dok se dobro neohladi a zatim prekriti tortu odozgo i okolo.
http://www.coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар