Претражи овај блог

среда, 25. мај 2016.

URMASICE-UVEK DOBRA POSLASTICA

DIVNE HURMAŠICE: Spremajte ih ovako i nećete pogriješiti!


SHARE 
hurmasice-311413cbb4c1335a55779365494d7a0f_header
SASTOJCI:
1 jaje
3supene žlice šećera
3supene žlice jogurta
350g putera
pola kesice praska za pecivo
brasna po potrebi (tvrdje zamjesiti)
Agda:
1,2l vode
1kg secera
par kolutica limuna
PRIPREMA:
1.
Prvo maslac u mikrostalnoj pecnici rastopite onako da bude mekano
nastarnu sa vilicom umutite jaje i secer dodati jogurt.
2.
Zatim dodati omeksani maslac i miksati mikserom dok se masa ne zgusne ...
3.
Dodati pecivo, zatim brasno postepeno dodavati i mjesiti ga rukom onako da bude tvrdje kao na slici.
da se ne rasipa da ga mozete formirati.
(njezno tvrdje) sledeci put mjerim tacno brasno mada se ovo radi po osjecaju!
4.
od smjese praviti kuglice malo veće od oraha i formirati ih u rolice.
5 .
Zatim ih sarati sa rendom ili vec kako volite mogu se i vilicom izbosti.
i redati u pleh jednu do druge.
6.
Peci ih na 180 °
da vam ne izgore (promatrati ih)
da imaju neku finu boju (ovisi od pecnice)
7 .
Kada budu vec gotove, pripremiti agdu ..
kuhati je 15 min i politi prohladjene urmasice.
Posluživanje
Cuvati ih u hladnjaku i sluziti!
Izvor: www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар