Stari provjereni recept: CICVARA GOTOVA ZA 20 MINUTA!
Sastojci:
- 2 dl vode
- 2 dl mlijeka
- 300-400 g sira ili kajmaka
- 8 žlica kukuruznog brašna
- 1 žlica maslaca (ako se koristi kajmak ne treba)
- 1 žličica soli
- 2 dl mlijeka
- 300-400 g sira ili kajmaka
- 8 žlica kukuruznog brašna
- 1 žlica maslaca (ako se koristi kajmak ne treba)
- 1 žličica soli
priprema:
Mlijeko, vodu i maslac staviti da prokuha, dodati sir, posoliti i izmiješati. Kad ponovo prokuha smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprekidno miješati da polako krčka 10-ak minuta. Kad se po dnu posude "uhvatiti" kao da je malo prigorila, gotova je.
Poslužiti uz kiselo vrhnje, jogurt ili kiselo mlijeko ...
Izvor: coolinarika.com
Нема коментара:
Постави коментар