Претражи овај блог

среда, 6. април 2016.

TELETINA ispod saca

TELETINA ispod saca




Sastojci


teletina
krumpir
paprika
rajčica
luk
ceno češnjaka
sol
papar
ulje (a jos lepse je sa domacom masti)



1
Teleće meso posolimo, natrljamo sa solju i češnjakom i pustimo da odstoji nekoliko sati.   Krumpir očistimo, nasijeci na polovice, posolimo, začinimo svježom paprikom, paradaizom i lukom.
2
U sač stavimo krumpir, na krumpir teleće meso zaliveno vodom, a zatim dodamo mast te sač poklopimo.
3
Žar od drva i ugljena stavimo ispod sača i na poklopac te pečemo oko 50 minuta.   Sač zatim otvorimo, promesamo sadrzaj saca i ponovo poklopimo, namaknemo žar te ostavimo da se peče još 30-40 minuta.  Odlicno jelo za pripremiti u prirodi i posluziti sa dobrim vinom

Нема коментара:

Постави коментар