TELETINA ispod saca
Sastojci
teletina
krumpir
paprika
rajčica
luk
ceno češnjaka
sol
papar
ulje (a jos lepse je sa domacom masti)
teletina | |
krumpir | |
paprika | |
rajčica | |
luk | |
ceno češnjaka | |
sol | |
papar | |
ulje (a jos lepse je sa domacom masti) |
1
Teleće meso posolimo, natrljamo sa solju i češnjakom i pustimo da odstoji nekoliko sati. Krumpir očistimo, nasijeci na polovice, posolimo, začinimo svježom paprikom, paradaizom i lukom.
2
U sač stavimo krumpir, na krumpir teleće meso zaliveno vodom, a zatim dodamo mast te sač poklopimo.
3
Žar od drva i ugljena stavimo ispod sača i na poklopac te pečemo oko 50 minuta. Sač zatim otvorimo, promesamo sadrzaj saca i ponovo poklopimo, namaknemo žar te ostavimo da se peče još 30-40 minuta. Odlicno jelo za pripremiti u prirodi i posluziti sa dobrim vinom
1
Teleće meso posolimo, natrljamo sa solju i češnjakom i pustimo da odstoji nekoliko sati. Krumpir očistimo, nasijeci na polovice, posolimo, začinimo svježom paprikom, paradaizom i lukom.
2
U sač stavimo krumpir, na krumpir teleće meso zaliveno vodom, a zatim dodamo mast te sač poklopimo.
3
Žar od drva i ugljena stavimo ispod sača i na poklopac te pečemo oko 50 minuta. Sač zatim otvorimo, promesamo sadrzaj saca i ponovo poklopimo, namaknemo žar te ostavimo da se peče još 30-40 minuta. Odlicno jelo za pripremiti u prirodi i posluziti sa dobrim vinom
Нема коментара:
Постави коментар