Претражи овај блог

среда, 6. април 2016.

ÐUVEČ-jelo sa povrcem i rizom


ÐUVEČ
POTREBNO JE:
500 g svinjskih šnicli, 2 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, 2 paprike, 2 paradajza, 1 plavi patlidžan, 3 veća krompira, 100 g pirinča, mlevena crvena paprika,  peršun, lovorov list, so, biber, mešavina suvog začina.

PRIPREMA:
Ispržite meso, izvadite ga iz šerpe, pa na istom ulju upržite sitno seckan luk, dodajte šargarepu isečenu na tanke krugove, sitno seckanu papriku, oljušten i krupnije isečen paradajz i patlidžan. Dodajte pirinač, mlevenu papriku, so, začin, biber i na kraju krupnije isečen krompir. Prespite sve u đuvečaru, dodajte meso, nalijte toplom vodom da ogrezne, pospite peršunom i zabodite nekoliko listova lovora. Stavite u rernu, pokrijte folijom i ostavite da se ispeče. Tokom pečenja ne dolivajte vodu i ne mešajte. Pred kraj skinite foliju i ostavite još malo u rerni. Đuveč se može praviti i bez mesa, kao prilog.

Нема коментара:

Постави коментар