Претражи овај блог

среда, 6. април 2016.

jelo od jaja-PIKANTNA tunižanski ŠAKŠUKA

jelo od jaja-PIKANTNA tunižanski ŠAKŠUKA

PIKANTNA TUNIŽANSKA ŠAKŠUKA
POTREBNO JE: 2 kašike ulja, 1 kašičica čilija, 2 kašike kečapa, 2 veče crvene paprike, 4 čena belog luka, 1 kašičica kima, 1 konzerva čeri paradajza, 6 jaja, 200 ml grčkog jogurta (može i naš gušći jogurt)

PRIPREMA: U dubokom tiganju podgrejte ulje, pa dodajte čili, kečap, ceskanu papriku, pasirani beli luk, kim i malo soli. Dinstajte oko 10 minuta, dok paprika ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta dok sos ne postane gušći. U susu napravite kašikom mala udubljenja, i u svako razbijte po jedno jaje. Nastavite sa kuvanjem dok jaja nisu spremna po vašem ukusu, a u međuvremenu možete i da pokrijete tiganja da bi se belance odozgo brže skuvalo. Služite vruća jaja u sosu sa dodatkom hladnog grčkog jogurta.

Нема коментара:

Постави коментар