PUNJENE SUVE CRVENE PAPRIKE
POTREBNO JE:
10-12 suhih crvenih paprika, 400 g mljevenog miješanog mesa, 1 glavica crnog luka, 1 šalica riže 0,1 manji krumpir, mljevena crvena paprika, brašno, ulje, so, ljute papričice, papar, 1 jaje, 1 šalica kuhanog paradajza.
PRIPREMA:
Paprike očistite, operite i poparite sa vrelom vodom da malo omekšaju. Za to vrijeme na ulju propržite sitno sjeckani luk, dodajte meso, posolite i zajedno popecite. Kada je gotovo, dodajte rižu, narendan krompir, papar i jaje. Zaljutite sa papričicama po ukusu . sa ovim filom puniti paprike koje ste izvadili iz vode i ocijedili. Napunjene paprike redajte u posudu u kojoj će se kuhati. Nalijte sa vodom da ogreznu i kada provru smanjite temperaturu i tiho ih kuhajte najmanje 1 sat. Pred kraj dolijte kuhani paradajz i blago zapržite sa malo brašna i aleve paprike. Krčkajte još oko pola sata da se zaprška skuha, a možete ih zapeći iu pećnici.
POTREBNO JE:
10-12 suhih crvenih paprika, 400 g mljevenog miješanog mesa, 1 glavica crnog luka, 1 šalica riže 0,1 manji krumpir, mljevena crvena paprika, brašno, ulje, so, ljute papričice, papar, 1 jaje, 1 šalica kuhanog paradajza.
PRIPREMA:
Paprike očistite, operite i poparite sa vrelom vodom da malo omekšaju. Za to vrijeme na ulju propržite sitno sjeckani luk, dodajte meso, posolite i zajedno popecite. Kada je gotovo, dodajte rižu, narendan krompir, papar i jaje. Zaljutite sa papričicama po ukusu. Sa ovim filom puniti paprike koje ste izvadili iz vode i ocijedili. Napunjene paprike redajte u posudu u kojoj će se kuhati. Nalijte sa vodom da ogreznu i kada provru smanjite temperaturu i tiho ih kuhajte najmanje 1 sat. Pred kraj dolijte kuhani paradajz i blago zapržite sa malo brašna i aleve paprike. Krčkajte još oko pola sata da se zaprška skuha, a možete ih zapeći iu pećnici.
PRIPREMA:
Нема коментара:
Постави коментар