slani štapići
Hrskavi, slani štapići su stvarno super ručak, večera i doručak. A ako spremite recept, svakako ne uspije, svaki put.
Ali, ODLICNI
tijesto:
- 11/3 tople vode
- ¼ mlijeka u prahu
- ½ žličice soli
- 4 šalice brašna
- 1 žlica šećera
- 1 žlica suhog kvasca
- 2 žlice ulja
- Maslac
- Parmezan
umak:
- 450 g paradajz sosa
- 180 g paradajz paste
- 2 žlice šećera
- 1 žličica origana
- ½ žličice mažurana
- ½ žličice bosiljka
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice soli
Začini:
- 2 žlice parmezana
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice soli
- 2 žličice crnog luka u prahu
- 2 žličice origana
- 2 žličice bosiljka
priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela, jedan ćete odmah iskoristitia, a od drugog možete napraviti pizzu ili ga jednostavno zamrznite pa iskoristite sljedeći put.
U pleh u kome ćete peći štapiće sipajte četiri velike žlice ulja, zatim stavite tijesto. Pokrijte pleh prozirnom folijom i ostavite na pola sata da naraste. Skinite foliju i rasporedite tijesto po plehu, a potom narežite.
Stavite u pećnicu na 250 stupnjeva na 20 minuta. Izvadite i ostavite da odstoje malo, a zatim premažite štapiće maslacem i mješavinom začina. Vratite u pećnicu na još dvije minute, izvadite i kada se malo prohlade, spremni su za jelo.
Ali, ODLICNI
tijesto:
- 11/3 tople vode
- ¼ mlijeka u prahu
- ½ žličice soli
- 4 šalice brašna
- 1 žlica šećera
- 1 žlica suhog kvasca
- 2 žlice ulja
- Maslac
- Parmezan
- 11/3 tople vode
- ¼ mlijeka u prahu
- ½ žličice soli
- 4 šalice brašna
- 1 žlica šećera
- 1 žlica suhog kvasca
- 2 žlice ulja
- Maslac
- Parmezan
umak:
- 450 g paradajz sosa
- 180 g paradajz paste
- 2 žlice šećera
- 1 žličica origana
- ½ žličice mažurana
- ½ žličice bosiljka
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice soli
- 180 g paradajz paste
- 2 žlice šećera
- 1 žličica origana
- ½ žličice mažurana
- ½ žličice bosiljka
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ½ žličice soli
Začini:
- 2 žlice parmezana
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice soli
- 2 žličice crnog luka u prahu
- 2 žličice origana
- 2 žličice bosiljka
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 2 žličice soli
- 2 žličice crnog luka u prahu
- 2 žličice origana
- 2 žličice bosiljka
priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela, jedan ćete odmah iskoristitia, a od drugog možete napraviti pizzu ili ga jednostavno zamrznite pa iskoristite sljedeći put.
U pleh u kome ćete peći štapiće sipajte četiri velike žlice ulja, zatim stavite tijesto. Pokrijte pleh prozirnom folijom i ostavite na pola sata da naraste. Skinite foliju i rasporedite tijesto po plehu, a potom narežite.
Stavite u pećnicu na 250 stupnjeva na 20 minuta. Izvadite i ostavite da odstoje malo, a zatim premažite štapiće maslacem i mješavinom začina. Vratite u pećnicu na još dvije minute, izvadite i kada se malo prohlade, spremni su za jelo.
Нема коментара:
Постави коментар