Претражи овај блог

уторак, 5. април 2016.

SVINJSKE KRMENADLE SA POVRĆEM

SVINJSKE KRMENADLE SA POVRĆEMPOTREBNO JE:

5 svinjskih krmenadli, 1 kg krompira, 1 zelena paprika, 300 g šampinjona, 1 crveni luk, 4 čena belog luka, 1/2 glavice brokolija, 2 šargarepe, so, biber, mešavina suvih začina, brašno.

PRIPREMA:
Lagano istucite krmenadle i začinite ih. Zagrejte ulje, svaku krmenadlu uvaljajte u brašno i naglo prepecite. Izvadite krmenadle i ostavite na toplom. Iseckajte povrće, a luk narežite na četvrtine. Dobro začinite i izmešajte. U tepsiju stavite mast ili ulje, zagrejte u rerni, izvadite i na vruće stavite povrće pa preko njega poređajte krmenadle. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 30 minuta. Pred sam kraj skinite foliju i ostavite još desetak minuta da se zapeče.

x

Нема коментара:

Постави коментар