SVINJSKA PEČENICA
POTREBNO JE:
1 veći komad svinjske pečenice, maslinovo ulje, senf, ružmarin, papar, kadulja, so, 3 čena češnjaka, 2,5 dl juhe od povrća, pancete sječene na kockice, dimljene šunke za oblaganje pečenice.
PRIPREMA:
Pečenicu dobro premažite senfom, pospite paprom, svježim ili suhim ružmarinom i kaduljom i bijelim lukom sečenim na listiće. Zatim na pečenicu blago pritiskajući poslažite kockice pancete. Sve prekrijte listovima dimljene šunke i vežite vrpcom za pečenje. Pleh u kome ćete peći pečenicu premažite s malo maslinovog ulja. Stavite meso da se peče i kad vidite da je počelo rumeni zalijte sa juhom do pola, prekrijte alu-folijom i ostavite da se dalje peče. Nakon sat vremena skinite foliju i ostavite da se dopeče.
PRIPREMA:
Нема коментара:
Постави коментар