Претражи овај блог

уторак, 5. април 2016.

ROLOVANA Svinjska plećka


ROLOVANA Svinjska plećka

POTREBNO JE:
750 g svinjske plećke bez kosti, 100 g dimljene slanine, 5-6 krastavčića, 1 glavica češnjaka, 1/2 dl ulja, papar, lovor, malo senfa, 1 čaša bijelog vina.

PRIPREMA:
Odvojite meso od kosti i malo ga rastanjite. Posolite, popaprite, premažite uljem i senfom pa natrljajte Cenov češnjaka. Slaninu narežite na tanke režnjeve, a krastavčiće na kolutove pa poredajte preko mesa, zarolajte ga i zavežite. Prelijte meso ostatkom ulja i čašom bijelog vina. Stavite u tepsiju, dodajte lorber, zatvorite folijom i pecite oko 45 minuta. Izvadite iz pećnice, meso okrenite, ponovo zatvorite folijom i vratiti u pećnicu. Desetak minuta prije završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Izrežite na tanke režnjeve i poslužite.

x

Нема коментара:

Постави коментар