Stari kruh - novi recept :)
Od mame sam naučila da je "greota" baciti kruh i trudim se da se pridržavam toga, tj da kruh iskoristim maksimalno. Nekad ga malo osušim u pećnici i uz pomoć blendera napravim prezle, a OVDJE možete pogledati kako još možete iskoristiti kruh koji vam je preostao od prethodnih nekoliko dana
potrebno:
- ½ starog baget kruh
- 50 g maslaca
- 4 jajeta
- 200 ml vrhnja
- 100 g šunke
- 50 g slanine
- 3 mlada crna luka
- 1 režanj češnjaka
- 100 g kravljeg sira
- so
- papar
- peršin
- prezle
Baget kruh narežite na kockice. Složite u pleh, poprskajte rastopljenim maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 ° C desetak minuta da se ispeče.
Jaja umutiti sa neutralnom pavlakom. Dodajte narezanu šunku, slaninu, mladi luk i češnjak. Dodajte izmrvljen sir, peršin i začinite po ukusu. Stavite baget kruh, taman toliko da ne bude previše gusto.
Ulijte u tri manja podmazana kalupa ili u jedan veći. Rukom malo potapkajte po površini i pospite prezlama.
Pecite 20 minuta na 200 ° C ili dok ne dobije rumenu koricu.
Нема коментара:
Постави коментар