Претражи овај блог

четвртак, 19. мај 2016.

Stari kruh - novi recept


Stari kruh - novi recept :)


Od mame sam naučila da je "greota" baciti kruh i trudim se da se pridržavam toga, tj da kruh iskoristim maksimalno.  Nekad ga malo osušim u pećnici i uz pomoć blendera napravim prezle, a  OVDJE  možete pogledati kako još možete iskoristiti kruh koji vam je preostao od prethodnih nekoliko dana:)
potrebno:
  • ½ starog baget kruh
  • 50 g maslaca
  • 4 jajeta
  • 200 ml vrhnja
  • 100 g šunke
  • 50 g slanine
  • 3 mlada crna luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g kravljeg sira
  • so
  • papar
  • peršin
  • prezle
 2015-12-01 045
Baget kruh narežite na kockice.  Složite u pleh, poprskajte rastopljenim maslacem i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 ° C desetak minuta da se ispeče.
Jaja umutiti sa neutralnom pavlakom.  Dodajte narezanu šunku, slaninu, mladi luk i češnjak.  Dodajte izmrvljen sir, peršin i začinite po ukusu.  Stavite baget kruh, taman toliko da ne bude previše gusto.
Ulijte u tri manja podmazana kalupa ili u jedan veći.  Rukom malo potapkajte po površini i pospite prezlama.
Pecite 20 minuta na 200 ° C ili dok ne dobije rumenu koricu.
2015-12-01 044
2015-12-01 020

x

Нема коментара:

Постави коментар