Izletnička pita od starog kruha
Ekonomično jelo koje možete ponijeti i na izlet
potrebno:
- 5 jaja
- 200 g mladog sira
- 1 čaša kiselog vrhnja
- 180 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 1 veza mladog luka
- 2 kobasice ili količina po želji
- 1 bajat kruh
- 100 g maslaca
Kruh izrezati na veličinu zalogaja. Složiti u pleh, poprskati rastopljenim maslacem (50 g) i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 ° C, desetak minuta da se ispeče.
Fil: Jaja, sir, kiselo vrhnje, mlijeko i ulje sjediniti. Po potrebi posoliti.
Kobasicu i mladi luk izrezati i staviti preko kruha zatim preliti filom, a onda i drugom polovicom otopljenog maslaca.
Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ° C 0,25-30 minuta ili dok ne porumeni.
izvor
Нема коментара:
Постави коментар