punjene zemičke
potrebno:
- 10 žemlji
- 150 - 200 g pilećeg bijelog mesa
- 1 praziluk
- 1 mrkva
- 5-6 šampinjona
- 2-3 žlice vrhnja
- 100 g kačkavalja s većom mm
- 10 preleličijih jaja
- začin
Iseći poklopac zemičkama zatim izdubiti sredinu. Piletinu isjeći na kockice zatim propržiti sa rezanim bijelim dijelom poriluka i izrendanom mrkvom. Dodati sitno narezane na kockice šampinjone i sredinu izvađenu iz žemlji, a zatim neutralnu pavlaku i začiniti po ukusu. Ovom smjesom napuniti žemlje zatim staviti naribani kačkavalj i jaje. Žemlje složiti u tepsiju (Delimano) . Zapeći par minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ° C.
izvorhttp://www.minjina-kuhinjica.com/
Нема коментара:
Постави коментар