Претражи овај блог

четвртак, 19. мај 2016.

punjene zemičke

punjene zemičke



potrebno:
  • 10 žemlji
  • 150 - 200 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 praziluk
  • 1 mrkva
  • 5-6 šampinjona
  • 2-3 žlice vrhnja
  • 100 g kačkavalja s većom mm
  • 10 preleličijih jaja
  • začin
Iseći poklopac zemičkama zatim izdubiti sredinu. Piletinu isjeći na kockice zatim propržiti sa rezanim bijelim dijelom poriluka i izrendanom mrkvom. Dodati sitno narezane na kockice šampinjone i sredinu izvađenu iz žemlji, a zatim neutralnu pavlaku i začiniti po ukusu. Ovom smjesom napuniti žemlje zatim staviti naribani kačkavalj i jaje. Žemlje složiti u tepsiju (Delimano) . Zapeći par minuta u zagrijanoj pećnici na 200 ° C.   
izvorhttp://www.minjina-kuhinjica.com/

x

Нема коментара:

Постави коментар