Претражи овај блог

четвртак, 9. јун 2016.

Limun pita




Limun pita

  •  srednje zahtjevno
Limun pita/slika/2489131/
09.06.2016.
Recept je iz Blic zene..nama se mnogo dopao, aromatican i osvezavajuci. Ako ima slicnih recepata,  javite 

Sastojci

  • Kora
  • 220 gr mekog brašna
  • 100 gr putera ili margarina
  • prstohvat soli
  • 70 gr secera
  • jaje
  • Fil
  • limun srednje velicine
  • 250 gr secera
  • vanil secer
  • jaja
  • 25 gr gustina
  • 180 gr kisele pavlake
  • Priprema

    1. 1.
      U posudu za mesenje stavite prosejano brasno, so, omeksali puter, iseckan na kockice, dodajte secer (mozete staviti i jedan vanil secer) i jaje i brzo umesite testo. Ostavite ga nekih sat, dva u frizideru. Razvucite testo na velicinu pleha za tart (moj je vel 28, moze i manji), izbockajte testo i pecite ga 10 minuta u unapred ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Za fil, odrezite vrhove limuna isecite ga, celog, na ploske, izvadite kostice i sameljite u blenderu. Ja nisam imala domaci limun, pa sam ga drzala u vodi sa sodom bikarbonom, nekih 12 sati. Ne zavaravam se da sam dobila potpuno zdrav limun, ali bolji nemam :). U limun dodajte secere, jaja, gustin i kiselu pavlaku i ulijte preko polupecene kore, smanjite rernu na 180 stepeni i pecite nekih 30 minuta. Ohladite pitu na sobnoj temperaturi i cuvajte je u frizideru.

    Posluživanje

    Ova pita ima sve :), tek tek gorcinu, kiselost, svezinu..ma, savrsena je, ako mene pitate :).
  • coolinarika.com

x

Нема коментара:

Постави коментар