Претражи овај блог

петак, 10. јун 2016.

POMOZITE SEBI: Ovo su deset namirnica koje će vas spasiti raka pluća!




POMOZITE SEBI: Ovo su deset namirnica koje će vas spasiti raka pluća!


ilustracija

Ako već ne možete odreći cigareta, bez obzira na to koliko znali o svim štetnim stranama koje one sa sobom nose, barem smanjiti rizik od obolijevanja od raka, pišu Novosti.

Postoje brojni načini kako pluća možete očistiti od katrana i smanjiti rizike od pojava infekcija:
inhalacije ULJIMA
Dvije do tri puta tjedno se inhalirajte eteričnim uljima eukaliptusa, peperminta, ružmarina ili majčine dušice.  To će pomoći da se brzo očiste pluća od toksina i viška sluzi.  Zagrijte vodu u šerpi iu nju dodajte nekoliko kapi prirodnih eteričnih ulja.  Udisanje tople pare sa eteričnim uljima djeluje opuštajuće i odmah će olakšati probleme s disanjem.  Može se koristiti ne samo za detoksikaciju pluća, nego i kod gripe, prehlade, bronhitisa, laringitisa i drugih respiratornih tegoba.
PROMJENA PREHRANE
Poput svih drugih vrsta čišćenja organizma, čišćenje pluća uključuje korekciju prehrane.  Zdrava prehrana je bitna jer pokreće prirodne mehanizme čišćenja tijela i jača imunitet.  Preporuča se unositi više vode, voća i povrća.
VIŠE MAGNEZIJA
Magnezij je mineral koji se uglavnom preporučuje ljudima koji boluju od astme.  On može povećati kapacitet pluća.  Najjednostavniji način unosa ovog minerala je konzumiranje klica, orašastih plodova i graha.  Selen je vrlo moćan antioksidans, a brazilski orasi su najbolji izvor selena u hrani.  Ima ga iu raznim vrstama ribe poput tune, lososa i bakalara, ali iu janjetini, jajima i žitaricama.
ČILI
Ljuta hrana poput čilija pomaže u razgradnji viška sluzi u plućima.  Upravo zbog toga kada jedete ljutu hranu, možete osjetiti kako vam odmah počne curiti nos.  Na isti način ljuta hrana djeluje i na višak sluzi i katrana u plućima, pomažući našem organizmu da ih lakše eliminira.
VODA
Obična voda je najbolje sredstvo za čišćenje organizma!  Pokušajte ne unosite gazirane sokove, kavu ili alkohol. Dobra hidracija je ključna za zdravlje i ubrzava proces čišćenja od toksina.
LUK I KOPRIVA
Luke je univerzalna biljka bogata je mnogim važnim nutritijentima.  Sprečava nastanak mnogih bolesti, uključujući rak i infekcije pluća, pomaže u razgradnji sluzi i izbacivanju toksina iz organizma.  Kopriva je prepuna željeza i vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.
GREJPFRUT I NAR
Flavonoidi u ovom voću čiste pluća.  Sličnu ulogu imaju i jabuke.  Nar sadrži brojne antioksidanse, a oni usporavaju razvoj plućnih oboljenja, među kojima je i rak pluća.
KUKURUZ ŠEĆERAC
Ovo je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans.
đumbir
Kao prirodni lijek i namirnica đumbir pomaže u obrani od zloćudnih oboljenja.  Ovo je još jedno snažno sredstvo za "izbacivanje" toksina iz pluća.  Možete piti čaj od korijena đumbira čime ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete pojesti i uz obrok.
ČAJ OD borovih iglica
Tradicionalno se koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.
(Novosti, foto-ilustracija: pixabay)

Нема коментара:

Постави коментар