Претражи овај блог

петак, 3. јун 2016.

Corba od luka




Corba od luka


Neophodne sostojke:
  • masla
  • 4 glavice crna luka
  • hleb
  • kisele pavlake
  • strugana sira




Priprema:
  1. U serpu staviti kasiku masla,pa kad se maslo dobro zagreje,dodati 4 glavice isecena crna luka.
  2. Luk na maslu poprziti I naliti bujonom ili supom od kostiju.Ovu corbu ne treba zaprzavati zaprskom.
  3. Staviti u corbu komad masla ,zatim je od luka procediti I izmaci na kraj stednjaka.Iseci na tanke reznjeve,prema broju osoba za stolom,belu veknu za sendvice.
  4. Veknicu isprziti “res” na maslu,staviti je u zdelu,pa preko hleba posuti dosta strugana sira.
  5. Zdelu ostaviti na kraj drenjaka,da na toploti hleb dobro upije rastopljeni sir.
  6. Sad corbu preliti preko hleba,dodati malo kisele pavlake I sluziti.

x

Нема коментара:

Постави коментар